Email

victoria@dainichi.nl

25 jaar geleden ben ik voor het eerst in aanraking gekomen met reiki. Van mijn toenmalige trainings maatje en aanstaande echtgenoot, wat ik toen nog niet wist, ontving ik een reiki stoel behandeling. Een stoelbehandeling is ideaal als je (nog) geen behandeltafel hebt. Er ging een wereld voor mij open, wat een rust had ik achteraf. Natuurlijk was mijn nieuwsgierig getriggerd en ging ik lezen over dit voor mij nieuwe fenomeen.

Ik geef je een kijkje in mijn boekenkast, die inmiddels vol staat met allerlei boeken over spiritualiteit, maar eerst mijn persoonlijke top 5 van reiki boeken.

  • Reiki – de universele levensenergie van Bodo J. Baginska en Shalila Sharamon. Dit boek is al in 1988 verschenen en was de basis voor de reiki ontdekking van Arnold, mijn trainingsmaatje en latere echtgenoot. hij heeft in 1989 al een inwijding ontvangen. Reiki was toen nog niet erg bekend in Nederland. In dit boek wordt duidelijk beschreven wat reiki is en wat je er mee zou kunnen doen. Ook staan hier tips in hoe je reiki zou kunnen gebruiken om mensen, dieren, planten en mineralen te behandelen. Ze gaan ook in op een aantal ziektesymptomen en hoe je deze met reiki kunt behandelen.
  • Het Reiki Vuur van Frank Arjava Petter. Frank Arjava Petter heeft meerder boeken geschreven over Reiki waaronder het Reiki Vuur. Ik vind het een fijne schrijver, hij is erg toegewijd aan reiki en dat merk je ook als je zijn boeken leest. In dit boek wat lekker weg leest en niet erg dik is, geeft hij een praktisch overzicht van de belangrijkste handposities en toepassingen van reiki. Een mooi boek voor de beginnende reiki behandelaar.
  • Het Oorspronkelijke Reiki Handboek van Dr. Mikao Usui van Frank Arjava Petter. in dit boek van Frank Arjava Petter is hij op zoek gegaan naar de oorspronkelijke handposities en reikitechnieken van Dr. Mikao Usui, de grondlegger van de reiki. Door middel van foto’s worden de oorspronkelijke handposities aangegeven die door Dr. Mikao Usui zelf zijn onderricht. Makkelijk mee te nemen als je een behandeling op locatie gaat geven.
  • De mooiste Reiki technieken van Walter Lübeck en Frank Arjava Petter. Frank en Walter hebben samen ook een paar mooie boeken geschreven waaronder dit boek. In dit boek over de mooiste reiki technieken vind je technieken die je kunt gebruiken als de de eerste, tweede of derde graad zou hebben. Zelf schrijven ze over dit boek: “Het is ons doel om met dit boek werkzame, in het dagelijks leven nuttige en veelzijdig toepasbare Reiki-technieken te introduceren en zowel de theorie als de praktijk ervan duidelijk zichtbaar te maken”
  • De kern van Reiki van Diane Stein. In 1997 ben ik zelf ingewijd in de “Diane Stein methode”. Sommigen beweren dat het een andere reiki is, maar voor mij voelt het hetzelfde als de “originele” waar ik inmiddels ook ingewijd ben omdat ik het verschil wou weten. Diane Stein heeft een andere methode ontwikkeld om een inwijding te doen en voor mij is deze net zo efficiënt als de originele. In dit boek beschrijft ze de drie graden en staan ook de symbolen van reiki twee en drie. Hierin staat ook beschreven hoe je een inwijding kunt doen en je Kundalini kunt openen als je dit zou willen. Een mooi boek dat ik vaak gebruik als ik reiki cursussen geef.

Aanbevolen artikelen

1 reactie

Reacties zijn uitgeschakeld.