Email

victoria@dainichi.nl

Reiki bestaat uit twee woorden Rei en Ki. In het Japans betekent het karakter Rei heilig, geest, mysterie, gift, natuurgeest, of onzichtbare geest. Het karakter Ki betekent energie, natuur, talent en gewaarwording. Meestal wordt Reiki vertaald als “universele levensenergie”.

Reiki is de energie die alles wat bezield of niet bezield is doordringt. Het is altijd anders en toch steeds weer hetzelfde. Vanuit het oogpunt van Reiki is alles levend en daarom waard om met respect behandeld te worden. Reiki brengt ons weer in contact met onze langvergeten, maar alles doordringende levensenergie en leert ons hoe we weer van ons zelf kunnen houden.

Door Reiki kunnen we ons met liefde verbinden en haar met mededogen uitdrukken, zowel aan onszelf als aan anderen. Reiki kan ons helpen de oorzaken van een ziekte te begrijpen.

Reiki brengt de energie van de chakra ’s en het energieveld rondom het lichaam in balans en verminderd fysieke en emotionele klachten. Het vitaliseert zowel lichaam als geest en een behandeling voelt als een liefdevolle warme afgifte van energie. Het bevordert je psychische en geestelijke groei en je leven krijgt een nieuwe kwaliteit. Met Reiki kan je heel veel kwalen behandelen, maar niet op iedereen zal de behandeling hetzelfde (gewenste) effect hebben.

Zo kan iemand langskomen voor een pijnlijke plek in het lichaam, maar doordat de emotionele onbalans groter is zal de energie van de Reiki behandeling daar als eerste naar toe gaan. Dit komt omdat de behoefte aan helende energie daar groter is en automatisch meer energie aantrekt.

Reiki zorgt ervoor dat de energiebanen vrijkomen zodat de energie weer vrij(er) kan stromen. Hierdoor kunnen mensen zich ondanks hun ziekte zich een stuk beter gaan voelen.

Reiki kan vooral erg nuttig zijn bij medische condities waar de traditionele geneeskunde weinig oplossingen biedt, zoals: allergieën, hoofdpijn, migraine, eczeem,jicht,  astma, en rugklachten, enz.

Reiki wijst je de weg om tot ontspanning te komen, wat zo belangrijk is in ons drukke bestaan. 

Het onderlinge contact tussen de de gever en de ontvanger brengt mensen letterlijk en figuurlijk bij elkaar. De persoon die Reiki geeft heeft zelf ook baast bij de behandeling. Hij of zij staat in contact met de universele energie via het lichaam en ziet hoe de ontvanger tijdens behandeling ontspant en verandert.

Het fysieke contact geeft mensen vaak een goed gevoel. Het is voor mensen van groot belang dat we lichamelijke aandacht krijgen. Maar ook als je de behandeling met elkaar bespreekt en ervaringen uitwisselt zal er een gevoel van verbondenheid ontstaan.

Hierbij komt ook om de hoek kijken dat het van belang is dat de gever en de ontvanger elkaar liggen. Als het tussen beiden niet “klikt” dan kan dit bijvoorbeeld de doorstroming van energie blokkeren. Je kan namelijk voelen als een aanraking niet van harte komt. Zonder liefde in de behandeling zal de ontvanger er geen baat bij hebben.

Iedereen kan Reiki-kanaal worden in een dag. Geen vakkennis of speciale voorbereidingen zijn noodzakelijk. Wie eenmaal is ingewijd, blijft zijn hele leven een Reiki-kanaal, zelfs als er niet mee gewerkt wordt. Er hoort geen bepaalde filosofie of religie bij, het is puur energie! Reikibehandelingen zijn veilig in alle omstandigheden, maar het is geen vervanging van professionele medische zorg!

Het reikisysteem is opgebouwd uit drie graden, gelijk aan bouwstenen.

Je hoeft niet het hele bouwwerk te hebben, iedere graad is in zichzelf compleet. 

Wil je meer lezen over reiki lees dan mijn blog over mijn reikiboeken top 5.

Aanbevolen artikelen